Huurdersvereniging Zwartewaterwiede

Activiteiten van Wetland Wonen Groep

Stop op de verkoop van onze huurwoningen in gemeente Zwartewaterland

Wij stoppen met de verkoop van onze woningen in gemeente Zwartewaterland. In het verleden hadden onze huurders de mogelijkheid om hun woning van ons te kopen. Dat is in deze gemeente nu niet meer mogelijk. Onze woningen in gemeente Zwartewaterland blijven sociale huurwoningen.

 

Reden verkoopstop

We zien op dit moment dat ons aanbod sociale huurwoningen voldoende is voor

de huidige vraag in deze gemeente. Maar we verwachten een toenemende vraag voor de toekomst. Uit het woonbehoefte onderzoek, dat is uitgevoerd door de gemeente Zwartewaterland, blijkt dat er de komende 10 jaar ongeveer 150 huurwoningen bij moeten komen.

De verkoop van onze woningen betekent minder sociale huurwoningen in de gemeente. Dit vinden we niet passen bij de opgave die er ligt om hier juist meer woningen te verhuren. Hierdoor hebben wij besloten om op dit moment te stoppen met de verkoop van onze woningen in de gemeente Zwartewaterland.

Bron: www.wetlandwonen.nl

 

Oplevering zes appartementen van Wetland Wonen aan de Prinses Julianastraat in Genemuiden

Marcel Timmerman, directeur-bestuurder (rechts) en Henk Wittingen, ontwikkelingsmanager (links) van Wetland Wonen, heten de eerste bewoners welkom in hun nieuwe huis met een symbolisch grote sleutel. Foto: Jan Mateboer.

 

De zes energiezuinige nieuwbouwappartementen van Wetland Wonen aan de Prinses Julianastraat in Genemuiden zijn klaar. Een bijzonder moment voor de huurders en Wetland Wonen in deze coronatijd. Donderdag 29 april kregen twee bewoners symbolisch en op gepaste afstand de sleutel van hun nieuwe huurwoning uit handen van Marcel Timmerman, directeur-bestuurder van Wetland Wonen.

 

Doelgroep

De nieuwe woningen zijn geschikt voor één- of tweepersoonshuishoudens. De samenstelling van de nieuwe huurders is heel divers; van starters tot ouderen. De appartementen op de begane grond zijn volledig gelijkvloers, dit maakt de appartementen aantrekkelijk voor ouderen.

 

Energiezuinig en betaalbaar wonen

De nieuwe appartementen van Wetland Wonen hebben geen gasaansluiting en zijn energiezuinig. De woningen zijn goed geïsoleerd, hebben zonnepanelen op de daken en zijn voorzien van een warmtepomp. Deze warmtepomp zorgt voor het verwarmen van de woning en het water en voor ventilatie in de woning met voorverwarmde of gekoelde buitenlucht. Er is geen gasaansluiting aanwezig; alles is volledig elektrisch. De energie die hiervoor nodig is wordt voor een groot deel opgewekt door de zonnepanelen. Dit alles zorgt ervoor dat de bewoners kunnen besparen op hun energiekosten. Wat iemand daadwerkelijk bespaart, hangt af van het verbruiksgedrag en de weersomstandigheden.

 

Welkom nieuwe huurders

De oplevering van de appartementen verliep iets anders in de huidige coronatijd. Marcel Timmerman: “Een gebruikelijke festiviteit voor huurders en omwonenden was op dit moment helaas niet mogelijk. Als felicitatie voor hun nieuwe thuis kregen de nieuwe huurders, naast uitleg over energiezuinig wonen, een kleine welkomstverrassing. Daarmee werd het betrekken van de nieuwe woning toch een feestelijk moment voor de nieuwe huurders. Ik wens hen veel woonplezier."

De zes opgeleverde nieuwbouw appartementen van Wetland Wonen aan de Prinses Julianastraat in Genemuiden. Foto: Jan Mateboer.

Bron: www.wetlandwonen.nl 

 

Nieuwbouw acht sociale huurwoningen in Scheerwolde officieel van start

Samen met Jarno Vaartjes (midden) van Plaatselijk Belang Scheerwolde tekenden wethouder Marcel Scheringa (links) van de gemeente Steenwijkerland en Marcel Timmerman (rechts), directeur-bestuurder van Wetland Wonen als aftrap van de nieuwbouw de grondovereenkomst. Op de achtergrond staat het bouwteam van de betrokken partijen. Fotograaf Wilbert Bijzitter.

 

Dinsdag 25 mei is de bouw van acht sociale huurwoningen van woningcorporatie Wetland Wonen aan de Brink in het centrum van Scheerwolde officieel begonnen. 

Op de locatie van de voormalige school en drie verouderde woningen aan de Brink worden door Wetland Wonen vier seniorengeschikte woningen en vier gezinswoningen gebouwd.

 

Samen bouwen aan fijn wonen in Scheerwolde

“Er was voldoende belangstelling voor nieuwe, betaalbare huur- en koopwoningen in Scheerwolde”, zegt de heer Vaartjes. Dit blijkt uit de vooraf gehouden inloopavond over woningbouw in Scheerwolde, een informatie bijeenkomst voor belangstellenden en een gezamenlijke enquête door Plaatselijk Belang, de gemeente Steenwijkerland en Wetland Wonen. Vaartjes vervolgt: “Een leuk proces dat mede door de grote inzet van onze wooncommissie heeft geleid tot dit mooie woonplan.” Via dit uitgebreide participatieproces zijn de partijen samen aan de slag gegaan met een plan voor de bouw van acht sociale huurwoningen in het centrum van Scheerwolde. Wethouder Scheringa vult aan: “Wetland Wonen heeft de nieuwe huurders nauw betrokken bij dit project. Zij weten immers wat zij nodig hebben om fijn te kunnen wonen. Zo worden woningen gebouwd die passen in de omgeving en aansluiten bij de wensen van de bewoners. Bovendien komt het tegemoet aan de vraag naar sociale huurwoningen. Een mooie stap dus voor Scheerwolde als prettige woonlocatie. Daar zijn we uiteraard blij mee.”

 

Een bijzonder traject met de nieuwe huurders

Samen met belanghouders en B+O Architecten uit Meppel is er een uniek ontwerp gemaakt voor deze woningen. Het motto: ‘wonen aan de Brink’. De heer Timmerman vertelt: “Voor dit nieuwbouw project staan wij niet alleen in verbinding met onze partners Plaatselijk Belang, de gemeente Steenwijkerland, de architect en bouwondernemer, maar ook met onze huurders. Met de toekomstige bewoners zijn we een uniek traject in gegaan. Als huurder konden zij mede bepalen hoe hun sociale huurwoning er straks uit komt te zien.

Samen met de architect zijn zij om tafel gegaan om hun droomhuis mede vorm te geven.”

 

Start bouw

Wetland Wonen heeft aan Knol Bouw uit Hasselt opdracht gegeven om deze energiezuinige woningen neer te zetten. Op 26 april is het bouwbord geplaatst, waarna begin mei is gestart met het bouwrijp maken van de grond en het inrichten van de bouwplaats.

 

De huurders

De nieuwe huurders waren vorig jaar juli al bekend. Op 21 juli 2020 werden de woningen met succes verloot onder de vooraf aangemelde kandidaten. Door het toewijzen door middel van een loting hadden alle geïnteresseerden gelijke kansen op een woning. Naar verwachting ontvangen de nieuwe huurders in het voorjaar van 2022 de sleutels van hun nieuwe woning aan de Brink.