Huurdersvereniging Zwartewaterwiede

Inschrijven als woningzoekende

Belangrijk

18-jarigen en ouder: schrijf je in als woningzoekende

Om op een huurwoning van Wetland Wonen te kunnen reageren is het belangrijk om als woningzoekende ingeschreven te staan bij  De Woningzoeker. Vaak weet men niet dat men zich moet inschrijven als woningzoekende. Toch is het belangrijk dat je je zich als woningzoekende inschrijft. Als je ingeschreven staat, bouw je inschrijfduur op. Dit is belangrijk als je in aanmerking wilt komen voor een woning waarop je reageert. Je kunt gerust een paar jaar ingeschreven staan. Jaarlijks krijg je automatisch bericht over verlenging. Als je hier tijdig op reageert, blijf je ingeschreven staan.

Het is belangrijk dat je ingeschreven staat bij de corporatie waar je van wilt huren. Als je ingeschreven staat, bouw je namelijk inschrijfduur op. 

Deze inschrijfduur is belangrijk bij het toewijzen van woningen.

Stel dat je in aanmerking komt voor een woning, maar de ander op de lijst staat langer ingeschreven en heeft dus meer inschrijfduur opgebouwd, dan gaat de woning aan je voorbij. Schrijf je dus op tijd in. Dit doe je op de site van de Woningzoeker: www.dewoningzoeker.nl

Vervolgens krijg je jaarlijks bericht of je jouw inschrijving wilt verlengen. Je moet dit wel zelf doen; dit kan ook weer via de site van de Woningzoeker. Kom je er niet uit of heb je geen computer, ga dan naar het kantoor van Wetland Wonen. Daar kan men je ook verder helpen.

Als je ingeschreven staat, is het ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat je gegevens, zoals inkomen (en gezinssamenstelling), correct zijn. Wij raden je aan deze gegevens regelmatig te controleren. Dit kan namelijk teleurstellingen voorkomen.

Op het moment van inschrijven is het van belang dat je gegevens betreffende je jaarinkomen bij de hand hebt. Dit geldt ook voor je bankrekeningnummer in verband met het betalen van de inschrijfkosten.

Inschrijfkosten zijn éénmalig en bedragen  € 16,00;

de kosten voor  jaarlijkse verlenging bedragen  € 10,00.

Op www.wetlandwonen.nl vind je ook informatie over inschrijven en je vindt er een brochure met informatie over hoe De Woningzoeker werkt. Daarnaast lees je op de site van De Woningzoeker (www.dewoningzoeker.nl) veel informatie; via

“Info en contact”, ga je naar “vraag en antwoord”.

Dus, schrijf je in als woningzoekende als je op zoek bent (nu of in de toekomst) naar een huurwoning van Wetland Wonen. Je kunt bij je inschrijving ook de kern aangeven waarin je een woning zoekt. Alleen als Wetland Wonen geen woningen heeft in die kern, dan kun je dat niet aangeven bij inschrijving. Je kunt dan wel contact opnemen met Wetland Wonen om je voorkeur voor kern te melden.

Je kunt voor hulp bij het inschrijven ook terecht bij het Digitaal informatiepunt in de bibliotheek en bij Hulp Loket Brederwiede.

 

Senioren en het belang van inschrijven als woningzoekende

Mensen worden steeds ouder en wonen langer in hun woning. Veel ouderen zien op tegen een verhuizing en willen eigenlijk liever hun woning, waarin ze al zo lang wonen, aanpassen.

Toch is het belangrijk om je op tijd af te vragen of de huidige woning wel aangepast kan worden. En misschien wilt u toch wel graag naar een gelijkvloerse woning of een appartement als uw gezondheid minder wordt en u meer zorg en hulp nodig hebt. Vaak blijkt dat veel ouderen er nog niet aan gedacht hebben om zich in te schrijven als woningzoekende. Of dit maar voor zich uit blijven schuiven, omdat het te confronterend gevonden wordt. Ook wordt het inschrijven vaak als een drempel gezien. Of men weet niet dat men zich moet inschrijven als woningzoekende. Toch is het belangrijk dat u zich als woningzoekende inschrijft. Als u ingeschreven staat, bouwt u  inschrijfduur op. Dit is belangrijk als u in aanmerking wilt komen voor een woning waarop u reageert. U kunt gerust een paar jaar ingeschreven staan. Jaarlijks krijgt u automatisch bericht over verlenging.

Als u hier tijdig op reageert, blijft u ingeschreven staan.

Het is belangrijk dat u ingeschreven staat bij de corporatie waar u van wilt huren. Als u ingeschreven staat, bouwt u namelijk inschrijfduur op. 

Deze inschrijfduur is belangrijk bij het toewijzen van woningen.

Stel dat u in aanmerking komt voor een woning, maar de ander op de lijst staat langer ingeschreven en heeft dus meer inschrijfduur opgebouwd, dan gaat de woning aan u voorbij. Schrijft u zich dus op tijd in. Dit doet u op de site van de Woningzoeker: www.dewoningzoeker.nl

Vervolgens krijgt u jaarlijks bericht of u uw inschrijving wilt verlengen. U moet dit wel zelf doen; dit kan ook weer via de site van de Woningzoeker. Komt u er niet uit of hebt u geen computer, gaat u dan met uw vragen naar het kantoor van Wetland Wonen. Daar kan men u ook verder helpen.

 

Als u ingeschreven staat, is het ook belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw gegevens, zoals inkomen en gezinssamenstelling, correct zijn. Wij raden u aan deze gegevens regelmatig te controleren. Dit kan namelijk teleurstellingen voorkomen.

Op het moment van inschrijven is het van belang dat u gegevens betreffende uw jaarinkomen bij de hand hebt. Dit geldt ook voor uw bankrekeningnummer in verband met het betalen van de inschrijfkosten. Inschrijfkosten zijn éénmalig en bedragen  € 16,00;  de kosten voor  jaarlijkse verlenging bedragen  € 10,00.

Op www.wetlandwonen.nl vindt u ook informatie over inschrijven.

 

U kunt voor hulp bij het inschrijven ook terecht bij Hulp Loket Brederwiede.