Huurdersvereniging Zwartewaterwiede

Nieuws

Wetland Wonen en Woonconcept nemen woningen over van Omnia Wonen

Ruim 346 huurders in de gemeente Steenwijkerland hebben per 1 juli 2023 een nieuwe verhuurder. Wetland Wonen neemt 208 woningen in Eesveen, Oldemarkt en Steenwijk over. Woonconcept is de nieuwe verhuurder van 138 woningen in het centrum van Steenwijk. De bewoners kregen vorige maand een brief van Omnia Wonen met dit nieuws. Ze zijn uitgenodigd voor een persoonlijke kennismaking met hun nieuwe verhuurder.

 

Peter Toonen, directeur-bestuurder van Omnia Wonen: “Ons kerngebied ligt in de woningmarktregio’s Amersfoort en Noord-Veluwe en strekt zich uit van Woudenberg tot Oldebroek. We zijn daar geworteld en zijn actief betrokken bij de opgaven en bewoners. In Steenwijkerland is ons aandeel een stuk kleiner. We zijn dan ook blij dat Wetland Wonen en Woonconcept deze woningen van ons overnemen, zodat ze beschikbaar blijven voor de sociale verhuur. Omdat dit gebied voor beide woningcorporaties een kernregio is, zijn de huurders in goede handen bij hen.”

 

Prettige wijken en dorpen

De woningen die Wetland Wonen overneemt, staan in de dorpen Eesveen en Oldemarkt en stad Steenwijk. Marcel Timmerman, directeur-bestuurder van Wetland Wonen: “Met de overname van deze woningen kunnen we nog meer betekenen voor de inwoners van Eesveen, Oldemarkt en Steenwijk. We zetten ons in om samen met bewoners en partners te zorgen voor een fijne leefomgeving.” 

 

Woonconcept neemt eengezinswoningen en appartementen in de wijken De Gagels, Oostwijken en Steenwijk-West over. “We werken intensief samen met Wetland Wonen en de gemeente, zodat we ons gezamenlijk goed kunnen inzetten voor fijn wonen in Steenwijkerland. We verhuren er veel woningen en ons wijkteam heeft goede contacten in de buurten, met bewoners en samenwerkingspartners. We kennen de wijken goed en willen graag samen met hen bouwen aan fijne buurten en wijken”, aldus Marcel van Halteren, directeur-bestuurder van Woonconcept.

 

Woningzoekenden zijn overgeschreven

Wetland Wonen maakt gebruik van De Woningzoeker, een samenwerking tussen 8 woningcorporaties in 10 verschillende gemeenten in Overijssel. Woonconcept verhuurt de woningen via Thuiskompas, een samenwerking tussen alle Drentse woningcorporaties. Woningzoekenden die ingeschreven staan bij Omnia Wonen, hebben hierover een brief gekregen.                                    

Bron: www.wetlandwonen.nl