Huurdersvereniging Zwartewaterwiede

Steenwijkerland

Energietoeslag over 2023; gemeente Steenwijkerland

Onderstaande tekst kunt u lezen op de website van gemeente Steenwijkerland.

 

Energietoeslag voor lage inkomens

De energietoeslag is bedoeld voor huishoudens met een laag inkomen. Huishoudens met een laag inkomen krijgen een geldbedrag om de hoge energieprijzen te compenseren. Met dit bedrag helpen we u bij het betalen van uw energierekeningen.

 

Wanneer komt u in aanmerking voor de energietoeslag

  • U heeft een inkomen tot130% van de bijstandsnorm.
  • U bent 18 jaar of ouder en woont in de gemeente Steenwijkerland.
  • U heeft een zelfstandige woning. Een zelfstandige woning is een woning met eigen ingang en eigen keuken en toilet.

 

Let op: bent u een zelfstandige? Dan worden sommige zaken niet als inkomen meegenomen. Neem contact met ons op voor meer informatie daarover. 

 

Wanneer komt u niet in aanmerking voor de energietoeslag

  • U staat alleen met een postadres ingeschreven in onze gemeente.
  • U bent medebewoner en betaalt niet de energierekening.
  • U heeft een inkomen van meer dan 130% van de bijstandsnorm.
  • U woont in een instelling voor beschermd of begeleid wonen.

 

Energietoeslag 2023 aanvragen

U kunt tot en met 30 juni 2024 de energietoeslag 2023 online aanvragen.

Wilt u het formulier liever met de hand invullen? Neem contact met ons op via telefoonnummer 14 0521. We kunnen u dan een formulier per post toesturen.

 
Let op: controleer eerst zelf de hoogte van uw inkomen. Bij een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm heeft u recht op de energietoeslag. Heeft u een hoger inkomen? Dan heeft u geen recht op energietoeslag. 

Voorbeeld: Bent u alleenstaande of alleenstaande ouder en heeft u een netto inkomen hoger dan € 1.502,53 per maand? Dan heeft u geen recht op de energietoeslag. Voor een gezin ligt deze grens op € 2.146,45 netto per maand. Boven dit bedrag heeft u geen recht op energietoeslag. Toeslagen van de belastingdienst tellen niet mee als inkomen.

 

Hoe hoog is de bijdrage

De energietoeslag 2023 is € 800,- per huishouden. Is uw energierekening gestegen en komt u hierdoor in financiële problemen? Of is de energietoeslag 2023 niet voldoende? Neem contact met ons op. We kijken dan samen hoe we u kunnen helpen. 

 

Geldloket

Welkom bij het Geldloket.
Dé plek voor snelle en persoonlijke ondersteuning bij uw geldzaken.
U kunt bij ons terecht met vragen over financiën, budgetadvies, betaalproblemen en schulden. Onze hulp is gratis. In het Geldloket werken de gemeente Steenwijkerland en Sociaal Werk De Kop samen.

 

Hulp bij uw geldzaken

Heeft u moeite om rond te komen? Bijvoorbeeld omdat u een laag inkomen heeft? Wilt u tips en advies over geldzaken? Soms is een luisterend oor en een handreiking al voldoende om weer verder te kunnen. Soms helpt een adviesgesprek. Telefonisch, op kantoor of bij u thuis. Misschien komt u in aanmerking voor de regelingen die er zijn.

 

Vragen

Heeft u vragen? Of wilt u meer weten? U kunt met ons Klantcontactcentrum bellen via telefoonnummer 14 0521 of een e-mail sturen naar de informatiemedewerker  : 

willeke.van.de.poll@steenwijkerland.nl

 

Bron: www.steenwijkerland.nl/energietoeslag