Huurdersvereniging Zwartewaterwiede

Informatie vanuit Wetland Wonen

Wetland Wonen heeft de volgende informatie op haar website staan

Huurverlaging

Huurders met een laag inkomen en een kale huur van meer dan € 577,91 per maand kunnen eenmalig een huur-verlaging krijgen. De kale huur wordt dan verlaagd naar € 577,91 per maand (dat is de huur zonder servicekosten). We leggen graag uit hoe deze huurverlaging werkt.

 

De huurverlaging in het kort

Om in aanmerking te komen voor de eenmalige huurverlaging moet je aan een paar voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn door de wet bepaald.

Je kunt tot en met 30 december 2024 zelf huurverlaging bij ons aanvragen.

 

Wanneer gaat de huurverlaging in?

Vraag je de huurverlaging zelf aan, dan krijg je van ons binnen drie weken te horen of we je huur gaan verlagen of niet. Als je aanvraag aan alle voorwaarden voldoet krijg je van ons een voorstel voor huurverlaging. Daarin staat per wanneer we je huur verlagen. De huurverlaging geldt niet met terugwerkende kracht.

De ingangsdatum van de huurverlaging mag niet later zijn dan de 1e dag van de 2e maand na de dag waarop het huur-verlagingsvoorstel is verstuurd. Bijv.

· op 1 augustus vraag je om huurverlaging.

· uiterlijk 21 augustus komen wij met een huurverlagingsvoorstel.

· uiterlijk 1 oktober gaat de huurverlaging in.

 

Gaat mijn huurtoeslag ook omlaag?

Dat kan. Maar de huurverlaging is altijd hoger dan de daling van de huurtoeslag. Huurverlaging loont dus sowieso. Je geeft de huurverlaging door aan de Belastingdienst.

Bron: www.wetland wonen.nl