Huurdersvereniging Zwartewaterwiede

Energietoeslag aanvragen

Belangrijk:

Eenmalige energietoeslag aanvragen

Wij, het bestuur van Huurdersvereniging Zwartewaterwiede, willen nogmaals de aandacht vestigen op de Eenmalige Energietoeslag die inwoners van de gemeente Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle aan kunnen vragen bij hun gemeente.

Het blijkt namelijk dat veel mensen niet op de hoogte zijn of gewoonweg vergeten om deze energietoeslag aan te vragen. We lezen en horen dit regelmatig in de media en om ons heen.

In ons blad van juni en september j.l. hebben we uitgebreid aandacht besteed aan de manier waarop de genoemde gemeentes hiermee omgaan en hoe u kunt aanvragen.

De belangrijkste informatie, zoals deze op dit moment op de website staat van de gemeenten Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle, leest u hieronder nog een keer.

Hebt u een laag inkomen en voldoet u aan de voorwaarden die de gemeente stelt, dan kunt u deze eenmalige energietoeslag ook aanvragen.  U kunt hiervoor contact opnemen met uw gemeente. Ook bij vragen over deze energietoeslag kunt u contact opnemen met uw gemeente.

Het is ook goed om te weten tot welke datum u uw aanvraag kunt indienen. Deze data zijn inmiddels weer opnieuw aangepast voor alle drie de gemeenten.

Inwoners van de gemeente Steenwijkerland kunnen aanvragen tot  31 december 2022.

In Zwolle kan dit tot 1 februari 2023.

En in Zwartewaterland kan men aanvragen tot 1 juli 2023.